Playlist lagu ada dekat bawah.. scroll down la kejap! and activate the playlist untuk lagi syok!:)

Thursday, 25 August 2011

Real ghost video



Watch at your own risk!! I've warn you!


Design Pen Dakwat ++

Pernah tak dakwat pen korang habis pada masa yg tak sepatutnya? contohnya masa tengah exam. Ha, sakita hati bukan?? korang pulak malas nak bawak pen banyak-banyak.Pen tu pulask tak boleh nampak dakwat dia sebab opaque.
Ha, there's come the solution. T&T Pen ink Chamber yang direka oleh Han Chi-hoon, Kim Yeon-soo, Park Byong-gon & Kim Sung-geun. Daripada refill ink yang lurus, diorang telah menggunakan konsep spiral. Of coz lah pen akan jadi sedikit gemok tetapi still berbaloi apabila ia dapat menampung jumlah dakwat 2 kali ganda dari kuantiti
biasa..



Incredible Shade Illusion!

Fakta mengenai Kemaitian. Sejauh mana kebenaranya?? Wallahualam.



Saturday, 20 August 2011

Silence Of Love T_T

aku tanak cakap ape, korang tengok lah video ni sampai habis..
ade message yang sangat menyentuh hati...


da habis, buat penilaian diri masing-masing,
jangan jadi orang yang tidak pandai menghargai..

Monday, 15 August 2011

Personalities Through Oreo's eating


Psychologists have discovered that the manner in which people eat Oreo cookies provides great insight into their personalities. Choose which method best describes your favorite method of eating Oreos:

1. The whole thing all at once.
2. One bite at a time
3. Slow and methodical nibbles examining the results of each bite afterwards.
4. In little feverous nibbles.
5. Dunked in some liquid (milk, coffee...).
6. Twisted apart, the inside, then the cookie.
7. Twisted apart, the inside, and toss the cookie.
8. Just the cookie, not the inside.
9. I just like to lick them, not eat them.
10.I don't have a favorite way because I don't like Oreos.


Your Personality:

1. The whole thing:
This means you consume life with abandon, you are fun to be with, exciting, carefree with some hint of recklessness. You are totally irresponsible. No one should trust you with his or her children.

2. One bite at a time:
You are lucky to be one of the 5.4 billion other people who eat their Oreos this very same way. Just like them, you lack imagination, but that's okay, not to worry, you're normal.

3. Slow and Methodical:
You follow the rules. You're very tidy and orderly. You're very meticulous in every detail with every thing you do to the point of being anal retentive and irritating to others. Stay out of the fast lane if you're only going to go the speed limit.

4. Feverous Nibbles:
Your boss likes you because you get your work done quickly. You always have a million things to do and never enough time to do them. Mental breakdowns and suicides run in your family. Valium and Ritalin would do you good.

5. Dunked:
Every one likes you because you are always up beat. You like to sugar coat unpleasant experiences and rationalize bad situations into good ones. You are in total denial about the shambles you call a life. You have a propensity towards narcotic addiction.

6. Twisted apart, the inside, and then the cookie:
You have a highly curious nature. You take pleasure in breaking things apart to find out how they work, though not always able to put them back together, so you destroy all the evidence of your activities. You deny your involvement when things go wrong. You are a compulsive liar and exhibit deviant, if not criminal, behavior.

7. Twisted apart, the inside, and then toss the cookie:
You are good at business and take risk that pay off. You take what you want and throw the rest away. You are greedy, selfish, mean, and lack feelings for others. You should be ashamed of yourself. But that's ok, you don't care, you got yours.

8. Just the cookie, not the inside:
You enjoy pain.

9. I just like to lick them, not eat them:
Stay away from small furry animals and seek professional medical help - immediately.

10. I don't have a favorite way, I don't like Oreos:
You probably come from a rich family, and like to wear nice things, and go to upscale restaurants. You are particular and fussy about the things you buy, own, and wear. Things have to be just right. You like to be pampered. You are a prissy.

Kenapa Bandaraya London Boleh terbakar?? #LOL

Hayya!! ini macam ka??
Credit to: obefiend


Kem Kor Kadet Polis IPD Kajang 2011 Peringkat Negeri Selangor


Ha, ade baca cerita pasal kem yang aku pergi dulu?? ada..kalau x, bole klik kalau nak baca.. Ni aku ada buat video untuk mengabdikan kenagan kita..haha.Layans...

SoKo - Take My Heart *Lyrics*



lagu ni best..haha..

Heart Attack :-0

 Mari kita dengar penerangan tentang heart attack..


Sunday, 14 August 2011

FOn aku... :-)

Hai, assalamualaikum.. Korang ade fon? mestilah ade kan..haha.Maybe ade yang takde atas alasan masing-masing. Ade yang kata fon tak perlu sebab dia da ade internet. Ade jugak yang tak tahan dikacau oleh anonymous bile ade fon, jadi dia tak gne fon. Ok, aku nak story skit pasal fon aku.ha.
First time aku dapat fon, time aku darjah 5, mse umur aku 11 tahun. Mse tu tahun 2007. Oleh kerana pakcik aku beli fon baru, so, dia wariskan fon dia kat aku. tahu model ape?? nk tengok ??




YEA!! inilah dia Nokia 3310..Fuyoo.. Mse mula-mula dapat fon nih, aku cme guna untuk text kawan aku 2 3 kerat je. Sebab yang lain masih takde fon..Haha. aku gne hotlink. top-up seminggu sekali mse ondaway gi koko kat skolah tiap-tiap hari rabu. Fon ni da banyak teman aku mengembara. Gi kem sana sini. Fuyh.. Ade gak dia jatuh berkecai. reassemble, ok balik mcm xde ape2.haha. aku penah mogok nk fon baru.aku try rosakkan fon nih. baling kat dinding.lempar kat siling pastu biar dia jatuh kat lantai. da bape puluh kali aku buat, aku giveup..sebab ape? sebab fon tu tetap utuh tanpa sebarang kerosakan fizikal mahupun software.Paling teruk un, skrin housing retak. Gi kedai beli housing RM10, tukar..jadi mcm baru balik..haha.nostalgia. Adek aku pon pakai fon nih time tuh. hujung minggu,kitorang selalu download ringtone kat Utusan Malaysia.

Masuk Darjah 6, Pakcik aku sorang lagi wariskan fon dia kat aku. Fon tu canggih giler r bagi aku. Naseb baek aku bijak IT. kalau x, mahu sesat dlm fon tuh. Banyak function.nak tau fon ape??
INI DIA!!

 Ini dia Fon NOKIA 7610
atau juga dikenalik sebagai FOn Daun. Sebab apa? entah lah...aku tak pernah plak jumpa daun bentuk macamnih.Aku excited giler pakai fon nih. Mse ni la aku belajar gne MMS, belajar download direct from internet. Fon ni besz.aku sayang. Cuma kualiti sound dia kurang bagus. Tpi ok la..aku beli earfon RM10, aku dengar lagu tiap2 hari..haha. Aku bawak fon nih banyak tempat. Lawatan ke cameron highland and lain2..

Lepas keputusan UPSR diumumkan, seperti diharapkan aku mendapat keputusan paling cemerlang pada tahap tuh iaitu 5A. Ha, seperti yang telah dijanjikan ayah aku belilah fon baru untuk aku. Cadangnyer, nak beli W850i, tak pun Nokia N73, tapi tak jumpa. jalan punya jalan kat warta , belilah FOn nih:


Yea ini dia Nokia N70 Music Edition..
Mse mula-mula dengar music gne fon nih, qualiti dia , pergh...gempak.. Bile dibandingkan dengan 7610 dulu, yang tu bunyi macam korang ketuk periuk...
Name je music edition. Tapi Bunyi still xleh lawan Nokia N79 adek aku. Equaliser un takde. Korang tau apa itu Equalizer?? yang tau tu baguslah.. Yang taktau, try search kat google. So, aku download la LCG Jukebox. Sebuah Software untuk play music. bunyi dia best. Software tu kne bayar, tapi setelah di-hack, dapat la free..tapi bukan latest version la.. AKu pakai fon ni da lama. dari 2008 sampai sekarang. Banyak pengalaman, Fon ni aku sayang. Banyak function. Bole jadi MAP.. gne google maps. Tapi takleh lawan GPS fon adek aku. Camera dia bole tahan, Even hanya 2MP, tapi outdoor pic dia not bad at all.

Fon nih pernah masuk dalam mesin basuh..Ha, memang bersih la dari virus lepas tuh. Selepas 3 hari dijemur, aku try on, dia ok jap, lepastuh off sendiri. So, aku fadeup, aku biar je fon ni kat laci.aku pakai fon yang satu lagi. 


Perkenalkan Nokia 1202. Aku beli fon nih khas untuk gi jauh sperti kem, Lawatan lbeh dari 2 hari, serta untuk time emergency. Oleh kerana Fon N70 kuat gne Power, bateri dia cepat habis. 3 hari dah kong, So, kadang-kadang aku akan guna fon nih.
berbalik kepada N70 tadi, selepas 2 minggu dalam laci, aku saje-saje nak try on sbb nk tunjuk masalah fon aku kat sepupu. bile on, ok pulak.. haha.Maybe sebab dia dah betul-betul kering kot. Aku pun gunalah fon tu balik.

Dalam masa yang sama, aku ade jgak fon Sony Ericsson :

inilah dia W300i, kawan aku bagi..haha.sbb dia da tak guna. tapi aku guna kejap je. Bateri dia x semena-mena kembung. Terus takleh pakai. So, aku malas nak hantar kedai, letaklah dalam laci. tunggu masa ade duit poket lebih, nak hantar kedai lah. Bagi adik-adik aku pakai.

Buat masa ni, aku still pakai fon N70 dan Nokia 1202 tuh, aku x bercadang nak tukar memandangkan 2 2 tu still ok. Kalau orang kata aku ketinggalan zaman sebab pakai fon model lama, aku bangga menjadi begitu. kalau boleh, aku nak pakai balik aku punya Nokia 3310 tu!!!

Tapi, kalau ade peluang untuk bertukar Fon, aku dah ada calon yang berjaya mencuri hati aku

This is my baby Nokia C6..muahaha..mungkin ade yang pernah terbaca kat entri yang aku letak tak lama dulu (tahun lepas). Aku bagi link :


Fon ni besz sangat. atas beberapa sebab. Korang boleh la search specification dia kat Internet. Apabila melihat harganya yang mencecah RM800, susah sikit lah aku nak dapat.. Tapi still tak mustahil kan?haha..Ok lah . Stakat nih sahaja,.assalamualaikum. :-)



Saturday, 13 August 2011

I remember




petang tadi..haha.xde keje..so, aku on la kejap..pastu bertukar2 link ngn muqri..mmg xde kje.pastu dia bagi aku link video nih. Eminem korea katenyeer..aku tngk, xde mcm eminem pOn..  :-P tapi video ni still best.
i remember-bang yong guk

Tuesday, 9 August 2011

My Korean Name

Aku try la satu app kat facebook ni..nk try korean name aku, kena amek kuiz dulu..haha result dia:

Comel jugak kan? "Jung Hee"..haha

Peliknya manusia

Buat renungan kita bersama...

PELIK
YA, duit RM50 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid tapi begitu kecil bila kita bawa ke supermarket.

PELIK
YA, 30 minit terasa terlalu lama untuk berzikir tapi betapa pendeknya waktu itu untuk satu cerita komedi.

PELIK
YA, betapa lamanya satu jam berada di masjid tapi betapa cepatnya dua jam berlalu saat menonton wayang di pawagam.

PELIK
YA, tak sampai 30 minit dengar khutbah Jumaat dah rasa jemu tapi tak
pernah puas dengar lagu kesukaan kita walaupun dah ulang berkali-kali.

PELIK
YA, dengar iklan jualan murah dalam TV, rasa tak sabar-sabar nak pergi
beli-belah tapi dengar laungan azan tak sabar-sabar nak tukar channel
lain.

PELIK
YA, pasar malam jauh sanggup naik kereta pergi tapi masjid dekat dengan rumah rasa berat pula kaki nak melangkah pergi.

PELIK
YA, susah sungguh merangkai kata untuk dipanjatkan, saat berdoa atau
solat tapi betapa mudahnya cari bahan bersembang dengan kawan-kawan.

PELIK
YA, betapa seruan dan teriakan yang berpanjangan waktu pertandingan
bola sepak jadi kegemaran kita tapi betapa bosannya bila imam solat
Tarawih bacaannya lama dan panjang.

PELIK
YA, rasa susah
sungguh untuk habiskan al-Quran walau satu halaman tapi majalah hiburan
dan novel best-seller 100 halaman pun habis dilahap.

PELIK
YA,
ramai orang berebut paling depan untuk menonton bola atau konsert
tetapi berebut cari saf paling belakang bila solat Jumaat supaya boleh
cepat keluar.

PELIK
YA, susahnya orang mengajak menyebarkan dakwah tapi mudahnya orang menyertai dan menyebarkan gosip.

PELIK
YA, kita begitu percaya pada yang dikatakan di e-mel internet SMS, MMS
tapi kita sering mempertikaikan apa yang dikatakan al-Quran.

PELIK
YA, kita boleh mengirimkan ribuan jenaka dan surat berantai dalam e-mel
tapi bila berpesan yang berkaitan dengan ibadah sering berfikir dua
tiga kali.

Monday, 8 August 2011

What's that? Supernatural..


"Go google map now and search. Search 47.110579,9.227568 in Google Map --> Click the green arrow --> Click Street View --> Look at the sky. ada something"

satu status yang feymes kat FB sekarang..anda penah lihat? belum,cbe lah..

ikut arahan diatas,dan cuba tengok dekat langit..pusing2 la sikit ke-kiri.. Apakah itu?
Kalau malas nk Search,bole klik link kat bawah:

Step 1 :KLIK SINI
Step 2 : Copy dan paste ni dekat searchbox 
             47.110579,9.227568
Step 3: tekan ank panah hijau tuh, tekan street view.
Step 4: Tengok kat langit..Pusing ke-kiri sikit. apakah itu?

Saturday, 6 August 2011

Welcome to My blog!!

Sila Tunggu GIF habis load dulu yea...

Operation facebook November 5, 2011

Berikut ialah khutbah daripada anonymous, beliau menyeru tentang "Operation facebook" atau dalam bahasa mudahnya, dia nak hack facebook. menurutnya, facebook telah mencabuli hak privacy kita dengan menjual maklumat-maklumat peribadi kita kepada agensi-agensi atau kerajaan tertentu. meskipun, kita menyangka dengan mengubah "Privacy Setting" pada account kita, kita akan selamat.. ANDA SALAH!!  walaupun account anda di-delete atau ddi-deactivated, data anda masih tetap bernyawa di internet dan terdedah kepada pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab.. Lebih lanjut, lihat video di bawah.,
Message From Anonymous
"Operation Facebook Nov 5 2011"

DATE: November 5, 2011.

TARGET: https://facebook.com

Press:
Twitter : https://twitter.com/OP_Facebook
http://piratepad.net/YCPcpwrl09
Irc.Anonops.Li #OpFaceBook
Message:

Attention citizens of the world,

We wish to get your attention, hoping you heed the warnings as follows:
Your medium of communication you all so dearly adore will be destroyed. If you are a willing hacktivist or a guy who just wants to protect the freedom of information then join the cause and kill facebook for the sake of your own privacy.

Facebook has been selling information to government agencies and giving clandestine access to information security firms so that they can spy on people from all around the world. Some of these so-called whitehat infosec firms are working for authoritarian governments, such as those of Egypt and Syria.

Everything you do on Facebook stays on Facebook regardless of your "privacy" settings, and deleting your account is impossible, even if you "delete" your account, all your personal info stays on Facebook and can be recovered at any time. Changing the privacy settings to make your Facebook account more "private" is also a delusion. Facebook knows more about you than your family. http://www.physorg.com/news170614271.htmlhttp://itgrunts.com/2010/10/07/facebook-steals-numbers-and-data-from-your-iph....

You cannot hide from the reality in which you, the people of the internet, live in. Facebook is the opposite of the Antisec cause. You are not safe from them nor from any government. One day you will look back on this and realise what we have done here is right, you will thank the rulers of the internet, we are not harming you but saving you.

The riots are underway. It is not a battle over the future of privacy and publicity. It is a battle for choice and informed consent. It's unfolding because people are being raped, tickled, molested, and confused into doing things where they don't understand the consequences. Facebook keeps saying that it gives users choices, but that is completely false. It gives users the illusion of and hides the details away from them "for their own good" while they then make millions off of you. When a service is "free," it really means they're making money off of you and your information.

Think for a while and prepare for a day that will go down in history. November 5 2011, #opfacebook . Engaged.

This is our world now. We exist without nationality, without religious bias. We have the right to not be surveilled, not be stalked, and not be used for profit. We have the right to not live as slaves.

We are anonymous
We are legion
We do not forgive
We do not forget
Expect us


Get Well Soon!!

Still Complaining?